Word mentor!

De inschrijvingen voor mentorschap 2020 zijn gesloten

Aanmeldingsprocedure

Ben jij een enthousiaste psychologiestudent die deze zomer een groep aankomend eerstejaars studenten een onvergetelijke ervaring wil bezorgen tijdens de Introductie Week? Dan zijn we op zoek naar jou! Als je mentor wil worden is het de bedoeling dat je een groepje van 4 – 6 personen vormt. De Introductie Week van 2020 vindt plaats van 23 tot en met 26 augustus.

Je kunt je inschrijven door als groep een motivatiebrief te sturen naar intropsy@student.ru.nl. In deze brief moet het volgende benoemd worden:

– Wie jullie zijn (namen, studentnummers, geboortedata, geslacht, tracks & studiejaar, e-mailadressen, wie er in Nijmegen woont en wie er Engels spreekt)
– Wie de 1e en 2e contactpersonen worden (zij zullen meer verantwoordelijkheden krijgen)
– Natuurlijk willen we ook heel graag een leuke foto van jullie groep!
– Jullie voorkeursgroep (Engels, Nederlands of geen voorkeur)*
– Beschrijf in ongeveer 200 woorden hoe jullie de volgende casus zouden oplossen:

‘’De Introductie Week is een paar dagen bezig en in jullie introductiegroepje blijkt niet iedereen op tijd te komen bij de activiteiten. Het valt je op dat dit de motivatie van de groep naar de beneden haalt en veel organisatorische problemen met zich mee brengt, omdat het lastig is om naar iedereen te communiceren waar de groep op dat moment is. Hoe zouden jullie hier als mentoren mee omgaan?’’

De brief mag maximaal anderhalf A4 lang zijn, inclusief de oplossing van casus. Het mag zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven worden.

*We kunnen niet beloven dat je je voorkeursgroep krijgt, omdat wij op dit moment nog niet weten hoe het zal gaan met het aantal aanmeldingen. Uiteraard word je hier over ingelicht wanneer er meer informatie beschikbaar is, dit zal waarschijnlijk tijdens de zomervakantie zijn.

 

Momenten van voorbereiding
Indien je mentor bent tijdens de aankomende Introductie is er een aantal momenten waarop je jezelf kunt voorbereiden op het mentorschap.

Mentorenvergadering
Als eerste is er een mentorenvergadering die net voor de zomervakantie zal plaatsvinden (data en plaats worden t.z.t. via de mail bekend worden gemaakt). Tijdens deze vergadering ontvang je een mentorendraaiboek die we samen zullen doornemen. In deze handleiding staat allerlei praktische informatie over de Introductie Week, contactgegevens van degenen die je in geval van problemen kunt bereiken en uiteraard het gehele programma van de Introductie Week. Na deze vergadering weet je precies wat jou als mentor te wachten staat!

Mentoren voorbereidingsdag
Daarnaast zal er nog een mentoren voorbereidingsdag plaatsvinden die door de universiteit georganiseerd wordt. Tijdens deze dag krijg je handige tips voor moeilijke situaties die je tijdens de Introductie Week tegen kan komen. Je leert samen met andere mentoren van verschillende studies de do’s en don’ts van het mentorschap.

 

Tot slot
Als het eindelijk zo ver is en de Introductie aan je voeten ligt, wat moet je dan echt niet vergeten? Het belangrijkste is de introlopers goed wegwijs maken en vooral veel plezier te hebben met z’n allen! Daarnaast is het noodzakelijk om altijd je mentorendraaiboek bij de hand te houden. Uiteraard kun je altijd een van de Introductie Commissie leden contacteren als je vragen hebt of als er problemen zijn.